Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nachtkijker
#1
Beste forumleden,

Al een hele tijd zit ik mij te verdiepen in nachtzicht. Nu moet het er eindelijk eens van komen en wil ik zelf iets gaan kopen, voor wild te kijken in en rond de Veluwse bossen. Het moet sowieso een binoculair worden, wat zouden jullie mij aanraden? Hij mag tussen de 2000-3500 euro kosten. Met een vier vijf of zes keer vergroting. En minimaal een gen2+. Wat is dan de beste koop? Een goede bekende heeft een ATN NVB5x 2+cgti. Goed maar kan beter, of is hij voor z'n geld een goede koop? Kost nu 2700 euro. Het liefst heb ik een photonis buis, maar dan schiet de prijs aardig de lucht in, en wat voor kijker moet je dan nemen? DVS-8 of een PVS-7 of een dedal enz enz of vul maar in... Hoop dat jullie mij een goed advies kunnen geven, ben benieuwd.
Alvast bedankt

Groeten Wim
Reply
#2
Welkom op t forum. Het is redelijk rustig de laatste tijd

https://m-o-p-s.com/epages/df67bcd8-25cb...B%20VV1%22

Zoiets zou wat voor je kunnen zijn. Hub kan wellicht iets soortgelijks leveren. Met nachtzicht en vergroting is altijd een lastige zaak. Overdag heb je je ogen met 1x vergroting. Als je wat spot pak je je verrekijker. 's nachts heb je dat niet en met vergroting beperk je je FOV behoorlijk. 3x maximaal 4x verder zou ik niet gaan.
Reply
#3
Bedankt voor je reactie marc. Leuk!
Heeft er iemand ervaring met een gen3 omni vii buis? Die word mij aangeboden, nieuw met een pvs7 voor 2750. Ik mag de buis zelf uit de vacuüm verpakking halen.
Klinkt beetje te mooi om waar te zijn.

Groeten Wim

Qua vergroting klopt helemaal, zou ook het liefst een 3.9 of 4x vergroting willen. En een nieuwe kijker en buis. Je weet nooit wat er met een kijker en buis allemaal is gebeurd, en hoeveel uur hij al gebruikt is. Heeft er iemand ervaring met de atn met een wbt buis? Die schijnt veel beter te zijn als de cgti buis van atn.

Groeten Wim
Reply
#4
Hallo Wim,
een (echte) PVS7 huis kost 1000-1250 in EU, omni7 2000-3500 als spec sheet erbij zit. Kan wel ok zijn die aanbieding...

Indien niet, kan het een USA Army - Navy spec buis zijn, maar moet je hem zien indie hij goed is.
Ik heb nog een 8x vergroting en een 3x liggen voor een PVS 7, de 8x is niet te dragen - statief.

Helaas zijn de Photonis buizen in Europa veels te duur... ben al tijden opzoek naar een betaalbare 43mm buis voor een voorzet.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)