Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
infrarood schijnwerper
#1
Toen ik jaren geleden mijn eerste restlichtversterker kreeg , wilde ik ook een ir schijnwerper. In de handel was niets te krijgen en als je informatie vroeg was het alijd sorry. .dat is militair geheim. Ben toen zelf gaan experimenteren en na veel prulwerk kwam ik op het idee om polaroid glas te gaan gebruiken ,dit kwam uit de glas industrie waar ze het gebruikte om spanningen in glas zichtbaar te maken. Door meerdere lagen in een andere hoek op elkaar te plaatsen , draaide ik steeds meer zichtbaar licht weg net zo lang tot ik niets meer kon zien en als ik door mijn kijker keek was er toch een mooie strakke bundel licht. het wild (vos, ree) reageerde hier niet op. Toeval??
Reply
#2
Toeval bestaat niet he. Ken het fijne er niet van, maar kennelijk is 'dat-wat-polariseert' in het materiaal niet doorlatend voor zichtbaar licht maar wel voor infra-rood licht. Eenvoudig zwart plexi-glas is ook een prima infra-rood filter. In ieder geval geschikt voor 715-840nm ongeveer, je blijft er niet stealth mee want 750nm zien de meeste mensen wel.
De mooiere filters hebben ieder een ander spectrum van licht dat ze doorlaten.
Als je hier mee gaat experimenteren moet je vooral ook even googlen welk spectrum de lichtbron uitstraalt. 1000 witte leds straalt samen minder infrarood uit dan een 10 watt halogeenlamp ongeveer. En wat je lichtbron niet uitstraalt, komt natuurlijk ook nooit door je filter heen.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)